Top meni

Vzdrževanje nogavic

Kaj storiti pred oblačenjem nogavic?

Veliko žensk verjame, da je dobro pred prvo uporabo hlačne nogavice zamrzniti v zmrzovalniku, saj naj bi to povečalo odpornost materiala. Znanstveni dokazi za to ne obstajajo, lahko pa poskusite – na lastno odgovornost, seveda.

Oblačenje nogavic

Za oblačenje nogavic si vzemite čas. Oblačite jih počasi in previdno, ter pri tem pazite, da se vam kakšna nitka ne zaplete v nohte. Tiste z zelo dolgimi nohti, si pomagajo tudi tako, da si nataknejo rokavice 🙂 Tudi nakit je pogosto krivec za strgane nogavice med oblačenjem.

Pravilno oblačenje nogavic

nega oblačil vzdrževanje nogavic nasveti zabavna.si nogavice

Kako pravilno obleči nogavice (kliknite na sliko, za povečavo)

Sedite.
Nogavice previdno naberite in jih nežno potegnite preko stopal.
Počasi in pazljivo jih raztegnite po nogi do kolen in nato naprej.
Vstanite.
Z obema rokama jih raztegnite preko stegen in bokov, do pasu.

Pranje in sušenje nogavic

nogavice sušenje nega vzdrževanje nogavic nasveti zabavna.si

Sušenje nogavic na stojalu

Nogavice perite ročno v topli vodi (30ºC) in pri tem dodajte nekaj kapljic nežnega detergenta za pranje perila. Izogibajte se močnemu drgnjenju. Na koncu nogavice temeljito sperite s čisto toplo vodo.

Po pranju nogavice nežno ožamite (pri tem si lahko pomagate z brisačo) in jih posušite na stojalu ali vrvici za sušenje perila. Nogavic ne sušite v sušilnem stroju, na radiatorju ali na soncu.

Pranje nogavic v pralnem stroju se odsvetuje. Če pa se že odločite, jih perite tako, da jih položite v posebno vrečko za pranje občutljivega perila in izberite program za občutljive tkanine.

Nogavic ne likajte.

Izberite kvalitetne nogavice!

V naši ponudbi, v spletni trgovini zabavna.si lahko najdete:

Hlačne nogavice (enobarve ali z vzorcem)

Samostoječe nogavice

Legice, pajkice

Kratke nogavice

Dokolenke

, , , , ,

Ni komentarjev.

Dodaj odgovor

Modni dodatki, šali, rute, nogavice, dokolenke, legice, kopalke, pareo, torbice, denarnice, tunike, bluze, poletne obleke. Vse in še več samo na zabavna.si. Brezplačna dostava za vsa naročila!