Top meni

Svinjsko pleče v pečici

Nekateri so mnenja, da je pleče pretrd kos mesa za peko v pečici, zato smo se odločili preiskusiti s počasnim pečenjem. Približno en kilogram težek kos se je pekel 3 ure in pol, rezultat pa je bila odlična, mehka svinjska pečenka.

pečeno svinjsko pleče v pečici recept kaj bomo danes kuhali

Potrebujemo

  • 1 kg svinjsko pleče
  • 4 korenčke
  • 1 bučko
  • nekaj rezin limone
  • šop peteršilja
  • sol, poper, začimbe

Priprava

Meso oplaknemo s toplo vodo in ga osušimo s papirnatimi brisačami. Dobro ga natremo z mešanico suhih začimb: sol, poper, mleti česen, kumina, koriander, rdeča paprika. Kos položimo v večji pekač in okoli njega dodamo zelenjavo: korenje, bučke, peteršilj, ter nekaj rezin limone. Dodamo vodo – toliko, da je bo v pekaču približno 2 cm. Vse skupaj pokrijemo z ALU folijo in pečemo približno dve uri v pečici na 120 stopinj. Po dveh urah folijo odstranimo iz pekača, moč pečice pojačamo na 180 stopinj in pečemo še približno uro in pol. Vmes meso večkrat (na 15 minut) polijemo s tekočino v pekaču, da se meso ne presuši. Ko se na mesu naredi lepa zapečena skorjica, je vaše kosilo pripravljeno. Meso vzamite iz pekača in ga pokritega z ALU folijo pustite počivati na krožniku še približno 15 minut. Nato ga narežite in postrezite. Dober tek.


pečeno svinjsko pleče v pečici recept kaj bomo danes kuhali

, , ,

Ni komentarjev.

Dodaj odgovor

Modni dodatki, šali, rute, nogavice, dokolenke, legice, kopalke, pareo, torbice, denarnice, tunike, bluze, poletne obleke. Vse in še več samo na zabavna.si. Brezplačna dostava za vsa naročila!