Top meni

Simboli za vzdrževanje

Simbol
Opis simbola
PRANJE
simboli za vzdrževanje tkanin perila vzdrževanje zabavna.si Postopke pranja označuje kad z vpisano najvišjo temperaturo pranja. Črta pod kadjo simbolizira pranje na programu za občutljivo perilo. Roka v kado pomeni ročno pranje, oziroma nežno pranje v stroju, če ima stroj takšen program. Prečrtana kad pomeni, da pranje ni dovoljeno.
simboli za vzdrževanje tkanin perila vzdrževanje zabavna.si Priporočeno pranje z najvišjo temperaturo 40ºC.
simboli za vzdrževanje tkanin perila vzdrževanje zabavna.si Priporočeno ročno pranje.
simboli za vzdrževanje tkanin perila vzdrževanje zabavna.si Pranje ni dovoljeno.
LIKANJE
simboli za likanje tkanin nego oblačil vzdrževanje zabavna.si Likanje opisuje simbol za likalnik, narisane pike pa ponazarjajo temperaturo likanja.
••• = 200°C, •• = 150°C, • = 110°C
simboli za likanje tkanin nego oblačil vzdrževanje zabavna.si Likanje pri temperaturi do 200°C. Dovoljeno je likanje s paro ali uporaba vlažne krpe.
simboli za likanje tkanin nego oblačil vzdrževanje zabavna.si Likanje pri temperaturi do 150°C. Dovoljeno je likanje s paro ali uporaba vlažne krpe.
simboli za likanje tkanin nego oblačil vzdrževanje zabavna.si Likanje pri temperaturi do 110°C. Likanje s paro lahko poškoduje oblačilo.
simboli za likanje tkanin nego oblačil vzdrževanje zabavna.si Likanje prepovedano. Uporaba pare prepovedana.
BELJENJE
simboli za beljenje tkanin nego oblačil vzdrževanje zabavna.si Trikotnik označuje postopek beljenja in pomeni, da je beljenje dovoljeno.
simboli za beljenje tkanin nego oblačil vzdrževanje zabavna.si Beljenje ni dovoljeno.
SUŠENJE  Sušenje v sušilnem stroju
simboli zasušenje v sušilnem stroju tkanin nego oblačil vzdrževanje zabavna.si Simbol kvadrat s krogom pomeni navodila za sušenje v sušilnem stroju. Če je sušenje v sušilnem stroju dovoljeno, so v simbolu tudi pike, ki ponazarjajo način sušenja. •• = sušenje pri normalnih pogojih, • = nežnejši postopek sušenja pri znižani temperaturi.
simboli zasušenje v sušilnem stroju tkanin nego oblačil vzdrževanje zabavna.si Dovoljeno sušenje v sušilnem stroju. Normalen cikel sušenja pri normalnih pogojih.
simboli zasušenje v sušilnem stroju tkanin nego oblačil vzdrževanje zabavna.si Dovoljeno sušenje v sušilnem stroju. Nežnejši postopek sušenja pri znižani temperaturi.
simboli zasušenje v sušilnem stroju tkanin nego oblačil vzdrževanje zabavna.si Sušenje v sušilnem stroju ni dovoljeno.
SUŠENJE
 Naravno sušenje
simboli za naravno sušenje tkanin nego oblačil vzdrževanje zabavna.si Simbol kvadrat (brez kroga) označuje navodila za naravno sušenje.
simboli za naravno sušenje tkanin nego oblačil vzdrževanje zabavna.si Sušenje na vrvi.
simboli za naravno sušenje tkanin nego oblačil vzdrževanje zabavna.si Sušenje izdelka brez predhodnega ožemanja.
simboli za naravno sušenje tkanin nego oblačil vzdrževanje zabavna.si Sušenje na ravni podlagi.
simboli za naravno sušenje tkanin nego oblačil vzdrževanje zabavna.si Sušenje v senci.
KEMIČNO
simboli za kemično čiščenje tkanin nego oblačil vzdrževanje zabavna.si Simbol kroga označuje način čiščenja v kemični čistilnici. Črke v krogu in črte pod krogom označujejo postopke in kemikalije, ki se smejo uporabiti. Te oznake so namenjene osebju v kemičnih čistilnicah.
simboli za kemično čiščenje tkanin nego oblačil vzdrževanje zabavna.si Črke v krogu in črte pod krogom označujejo postopke in kemikalije, ki se smejo uporabiti. Črke so lahko različne.
simboli za kemično čiščenje tkanin nego oblačil vzdrževanje zabavna.si Kemično čiščenje ni dovoljeno.

, , , , ,

Ni komentarjev.

Dodaj odgovor

Modni dodatki, šali, rute, nogavice, dokolenke, legice, kopalke, pareo, torbice, denarnice, tunike, bluze, poletne obleke. Vse in še več samo na zabavna.si. Brezplačna dostava za vsa naročila!