Top meni

Shake Shack hamburger

Shake Shack je ameriški startup hitre prehrane, ki je svojo pot začel leta 2004, sredi slikovitega parka Madison Square Park v New Yorku. Dober glas se je hitro razširil, vrste so se daljšale, včasih je bilo na hamburger potrebno čakati dobro uro in več.

shake shack hamburger

Leta 2014 je Shake Shack kot ena izmed najhitreje rastočih prehrambenih verig na svetu, postala delniška družba. Cena delnice se je že prvi dan dvignila za 123%. Danes imajo po svetu 134 poslovalnic.

Mark Rosati, stvaritelj Shakeburgerja je za spletni portal Tasty zaupal, kako se pripravi eden izmed najbolj popularnih hamburgerjev na svetu. Za vizualno predstavitev, priporočamo ogled videa čisto na koncu.

shake-shack-hamburger

Vrsta pred prvo Shake Shack prodajalno v parku Madison Square Park v New Yorku.

Potrebujemo:

4 krompirjeve štručke za hamburger

4 velike žlice stopljenega masla

4 velike žlice  Shack omake (recept spodaj)

450 g mlete govedine, razdeljene na 4 enake kroglice

1/2 žličke mešanice soli in popra (recept spodaj)

4 rezine ameriškega sira v lističih

4 liste zelene solate

8 kolobarjev paradižnika

Shack omaka

1/2 skodelice majoneze

1 velika žlica dijonske gorčice

3/4 žličke ketchupa

1/4 žličke kisa

ščep kajenskega popra

ščep mešanice soli in popra

Mešanica soli in popra

1/2 skodelice soli

1/2 skodelice sveže mletega popra

shake shack hamburger

Priprava

1. Posodo iz litega železa segrejte do toplega. Prerežite štručke za hamburger in jih premažite s stopljenim maslom (pomagajte si s čopičem). Štručke na hitro popecite v ponvi (2-3 minute), tako, da bo notranji del zlato rjavo zapečen. Štručke preložite na krožnik.

2. Na zgornji del štručke (pokrov) namažite 1 žlico Shack omake, dodajte list solate in dva kolobarja paradižnika.

3. Povečajte temperaturo na štedilniku, tako, da bo ponev res vroča.

4. Vsako kroglico iz mletega mesa enakomerno posujte z mešanico soli in popra, postavite na vročo ponev in dobro sploščite. Popečete najprej na eni strani, obrnetem posujete z mešanico soli in popra ter spet dobro zapečete – priporočamo ogled videa spodaj. Ko je meso pečeno, čisto na koncu nanj položimo listič sira.

5. Pečeno meso s sirom, položite na spodnji del stručke.

6. Štručko sestavite v hamburger in pojeste 🙂

Dober tek in obiščite našo stran na Facebooku – kajbomodaneskuhali?

, , ,

Ni komentarjev.

Dodaj odgovor

Modni dodatki, šali, rute, nogavice, dokolenke, legice, kopalke, pareo, torbice, denarnice, tunike, bluze, poletne obleke. Vse in še več samo na zabavna.si. Brezplačna dostava za vsa naročila!