Top meni

Nega šalov, kap, rokavic

Šali so v zadnjem času postali nepogrešljiv modni dodatek. Nosijo jih tako ženske kot moški, v različnih barvah, različne materiale, oblike in dolžine. Da bodo šali ohranili žive barve, je potrebno nekaj vedeti tudi v vzdrževanju le-teh. Pranje, vzdrževanje in nega šalov je sila preprosto.

Za vzdrževanje šalov je najbolje, da sledite navodilom proizvajalca, ki se nahajajo na etiketi izdelka. Pojasnila glede simbolov vzdrževanja tkanin pa najdete tudi v našem članku Simboli za vzdrževanje.

vzdrževanje nega šalov rut rokavic oblačil nasveti zabavna.si

Ročno pranje

V umivalnik ali vedro nalijte toplo vodo (30ºC) in dodajte nekaj kapljic detergenta za pranje občutljivega perila.

Šal potopite v vodo in ga pustite 15 do 20 minut, da se popolnoma namoči. Po tem času šal nežno pregnetite in odlijte vodo. Šal dobro sperite pod čisto tekočo vodo. Previdno ožemite (lahko si pomagate z brisačo) in ga posušite na ravni površini.

Pranje v pralnem stroju

Če se odločite za pranje v pralnem stroju, vedno položite šal v vrečko za pranje občutljivega perila. Izberite program za občutljive tkanine in dodajte nežen detergent za pranje. Perite brez uporabe centrifuge.

Shranjevanje

vzdrževanje nega šalov rut rokavic oblačil nasveti zabavna.si

Šale shranjujte na suhem prostoru, najbolje v omari ali predalu. Če imate tudi volnene šale, potem ne pozabite na sivko ali podobno “dišavo” proti moljem.

Enaki napotki za pranje veljajo tudi za rokavice in kape.

V naši spletni trgovini zabavna.si, lahko izbirate med široko ponudbo pisanih šalov!

  

–> Klikni tukaj in si oglej si vse šale v ponudbi! <–


	

, , , ,

Ni komentarjev.

Dodaj odgovor

Modni dodatki, šali, rute, nogavice, dokolenke, legice, kopalke, pareo, torbice, denarnice, tunike, bluze, poletne obleke. Vse in še več samo na zabavna.si. Brezplačna dostava za vsa naročila!