Top meni

Napake pri ličenju, ki vas naredijo utrujene

“Danes pa izgledaš res utrujena. Je vse v redu?” To je stavek, ki ga nikoli ni zabavno slišati. Sploh če veste, da ste dobro naspani, je morda za vaš utrujen videz “krivo” ravno ličenje. Ampak, ker je v vsaki stvari nekaj dobrega, se te napake pri ličenju da z lahkoto odpraviti.

napake pri ličenju ki vas naredijo utrujene ličenje zabavna.si nasveti

Napaka št. 1: Vaše rutine ličenja ne začnete z vlaženjem kože

Če imate suho kožo, ki je ne boste navlažile, boste izgledale še bolj utrujene.

Rešitev: Izberite dobro kremo za obraz, po možnosti takšno, ki ima dodan tudi zaščitni faktor. Vaša koža bo tako dovolj hidrirana, poleg tega pa boste še zaščitene pred soncem.

Napaka št. 2: Napačen nanos podlage

Preveč podlage, premalo podlage, brez podlage ali napačna barva podlage so vsi možni vzroki. Zakaj?  Če sploh ne nanesete podlage, pa se kljub temu naličite, bo vaša koža izgledala izprano in utrujeno. Če je podlage preveč, se bo nabrala v gubicah (da, tudi tista v prahu) in vse skupaj bo izgledalo še slabše.

Namig: Izberite pravo barvo podlage, ki iustreza vašemu tonu kože in jo nanesite enakomerno. Če ne veste kako izbrati pravo barvo podlage, se posvetujte s prodajalko v drogeriji.

Napaka št. 3: Pozabite na rdečilo

Pomanjkanje barve na obrazu je dolgočasno in pusto.

Rešitev: Če se odločite za ličenje, uporabite tudi kremo za obraz, podlago, maskaro in vsaj malo rdečila. Rdečilo bo vaš obraz poživilo in izgledale boste bolj spočite. Kako pravilno nanesti rdečilo, preberite tukaj, kako izbrati pravo barvo rdečila, pa tu:

Napaka št. 4: Preveč črtala za oči

Če uporabite preveč črtala za oči, vaše oči izgledajo manjše in posledično bolj utrujene. Če ste res premalo spale, bo črno črtalo za oči še poudarilo vaše rdeče, neprespane oči.

Rešitev: Spodnjo veko namažite s črtalom svetlejše barve (en ton temnejša barva od vaše kože), kar bo vaše oči odprlo. Tudi rahel poteg z belo barvico vas bo naredil bolj spočite.

Napaka št. 5: Tudi čez dan se je potrebno osvežiti

Razmazano senčilo in neenakomerna šminka? Ličila je potrebno osvežiti tudi čez dan, drugače izgledate utrujene in izprane.

Rešitev: Potrebujete samo 30 sekund pred ogledalom, da si obrišete črne svaljke izpod oči in s korektorjem popravite najnujnejše. Na hitro počešite še obrvi in ste že pripravljene na nove dogodivščine.

, , ,

Ni komentarjev.

Dodaj odgovor

Modni dodatki, šali, rute, nogavice, dokolenke, legice, kopalke, pareo, torbice, denarnice, tunike, bluze, poletne obleke. Vse in še več samo na zabavna.si. Brezplačna dostava za vsa naročila!