Top meni

Naredi sama: Krema za sončenje

Poletje je tu in najboljša stran tega letnega časa je, da lahko preživimo ogromno časa zunaj, na svežem zraku. Ne glede na to sli delamo, se igramo, družimo ali pa samo uživamo, skupni imenovalec je sonce. Ni potrebno posebaj poudarjati, da je pri vseh teh aktivnostih naša koža izpostavljena soncu in kakšno zaščito pred soncem izbrati je vsako leto težava zase.

krema za sončenje domača naredi sam diy zabavna.si

Cinkov oksid v kremi nudi zaščito pred UVA in UVB žarki.

O kremah za sončenje je bilo napisanega že veliko. Vsako leto potekajo testiranja in vsako leto je vrstni red na vrhu lestvice drugačen. Zaščitni faktor, zaščita pred UVA in UVB žarki, mazljivost kreme, sestavine v kremi, škodljive sestavine vse to je vsako letpo pod drobnogledom javnosti in stroke.

O pomenu SPF zaščitnega faktorja, UV žarkih in kremah za sončenje na splošno, so nedolgo nazaj pisali kolegi iz portala potujmo.net. Mi vam bomo raje zaupali recept za enostavno kremo za sončenje*, ki jo lahko naredite doma.

krema za sončenje domača naredi sam diy zabavna.si

Naredite svojo lastno kremo za sončenje kar doma!

Potrebujemo

  • 25 g čebeljega voska
  • 40 g karitejevega maslo (lahko uporabite tudi mangovo maslo)
  • 50 g kokosovega olja
  • 20 g kokosovega masla
  • 30 g cinkovega oksida (brez nano delcev)
  • če želite obarvano kremo za sončenje, potem potrebujete še 1 – 7 žlic kakava v prahu (odvisno kako intenzivno barvo kreme želite)

Navodila za izdelavo

Nad paro počasi stopite vse sestavine, razen cinkovega oksida in kakava v prahu. Ko so sestavine stopljene, posodo odstavite iz pare in na rahlo vmešajte cinkov oksid in eventuelno še kakav v prahu. Pazite, da ne vdihujete prahu cinkovega oksida.

Dobro premešajte in mešanico vlijte v prazno tubo roll-on dezodoranta ali drugo plastično posodico.

Pustite stati najmanj 6 do 12 ur, tako, da se mešanica popolnoma ohladi in strdi.

Shranjeno v hladilniku bo počakalo med 6-12 mesecev. Ko boste kremo nesli s seboj na plažo, jo imejte v hladilni torbi in priporočljivo, zaprto v dodatni plastični vrečki. Ker je krema narejena iz masla, bo na toploti postala mehka.

Namažite se večkrat dnevno in ponovite nanos ko pridete iz vode.

krema za sončenje domača naredi sam diy zabavna.si

Krema je bela, če dodamo še kakav v prahu, pa je rjava (barva na fotografiji je iz dodanih 5 žlic kakava v prahu)

*krema za sončenje ni testirana in se uporablja na lastno odgovornost.

Spletna trgovina zabavna.si in podjetje Comis d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti v primeru poškodb in drugih zapletov pri izdelavi in uporabi kreme.

, ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vodič: Kreme za sončenje - Potujmo.net - maj 28, 2015

    […] Kako si kremo za sončenje narediš doma, pa preberi tukaj: Domača krema za sončenje […]

Dodaj odgovor

Modni dodatki, šali, rute, nogavice, dokolenke, legice, kopalke, pareo, torbice, denarnice, tunike, bluze, poletne obleke. Vse in še več samo na zabavna.si. Brezplačna dostava za vsa naročila!