Top meni

Kako pravilno nanesti rdečilo?

Imate težave pri nanašanju rdečila? Včasih res ni potrebno veliko in z manjšo optično prevaro, lahko izgledate čisto drugačne. Najprej določite vašo obliko obraza, nato pa preberite, kako pravilno nanesti rdečilo glede na obliko obraza.

kako nanesti rdečilo za obraz ličenje ženske zabavna.si reese whiterspoon

Reese Whiterspoon ima obraz oblike diamanta

Ovalni obrazi

kako nanesti rdečilo za obraz ličenje ženske zabavna.si ovalni obraz

Ovalni obrazi veljajo za najbolj popolno obliko obraza, z vidnimi ličnicami in čelom, ki je nekoliko širši od brade.

Osebam z ovalno obliko obraza pristojijo skoraj vsi stili – od pričesk, oblike obrvi in rdečila.

Za najboljši in najlepši učinek uporabite rdečilo samo za dodatek, ki bo rahlo obraval vaša lica. Za nanos uporabite puhast čopič, rdečilo pa nanesite na sredino ličnic in čisto narahlo razmažite navzgor proti sencam.

Znane osebnosti z ovalnim obrazom: Jessica Albam Mila Kunis, Kate Middleton, Charlize Theron

kako nanesti rdečilo za obraz ličenje ženske zabavna.si ovalni obraz

Ovalni obraz: Chalize Theron

Obrazi v obliki srca oziroma diamanta

kako nanesti rdečilo za obraz ličenje ženske zabavna.si srce srcast obrazObrazi v obliki srca oziroma diamatna, imajo nekoliko širše čelo, visoke ličnice in ozko brado.

Osebe s tovrstno obliko obraza imajo lepo vidno kostno strukturo in vse kar je potrebno storiti je, da omilijo ostre robove.

Rdečilo nanesite na zunani del ličnic in razmažite proti notranjosti. Osenčite robove čela, da odrvrnete pozornost iz zgornjega dela obraza.

Znane osebnosti z obrazom v obliki srca/diamata: Reese Witherspoon, Katie Holmes, Jennifer Love Hewitt

kako nanesti rdečilo za obraz ličenje ženske zabavna.si srce diamant obraz

Obraz oblike diamanta in srca

Kvadratni obrazi

kako nanesti rdečilo za obraz ličenje ženske zabavna.si kvadratni obrazPri kvadratnih obrazih so čelo, ličnice in čeljust skoraj iste širine.

S strateškim senčenjem, lahko omilite ostre robove kostne strukture. Nežno senčko nanesite na sredino ličnic in razmažite z nežnimi, krožnimi gibi. Z rdečilom ali brozerjem nežno potegnite še po čeljusti in mejah čela, toliko, da omilite ostre linije.

Znane osebnosti s kvadratnim obrazom: Demi Moore, Jessica Simpson, Gwyneth Paltrow, Kelly Osborne

kako nanesti rdečilo za obraz ličenje ženske zabavna.si kvadratni obraz

Kvadratna oblika obraza

Okrogli obrazi

kako nanesti rdečilo za obraz ličenje ženske zabavna.si okrogel obrazOkrogli obrazi imajo polna lička, okroglo brado in so ravno toliko široki, kot dolgi.

Če imate okrogel obraz, se izogibajte nanašanju rdečila direktno na sredino ličnic, saj bo to vaš obraz naredilo še bolj poln in okrogel. Uporabite stožčasti čopič in rdečilo nanesite in dolgih linijah pod kotom 45 stopinj, tako, da začnete na spodnji strani ličnic in potegnete proti ušesom.

Znane osebnosti z okroglim obrazom: Drew barrymore, Selena Gomez, Kate Winslet

kako nanesti rdečilo za obraz ličenje ženske zabavna.si okrogel obraz

Okrogel obraz

Dolgi, podolgovati, pravokotni obrazi

kako nanesti rdečilo za obraz ličenje ženske zabavna.si dolg obrazDolgi, podolgvati obrazi, pravokotne oblike, so bolj dolgi, kot široki. Čelo, ličnice in čeljust so enake širine.

Vaš cilj je, da obraz naredite bolj kratek oziroma širši. Rdečilo začnite nanašati na sredini ličnic in ga razmažite nazaj, proti ušesom v horizontalni liniji. To bo ustvarilo na videz bolj širok obraz. Pazite le na to, da dobro osenčite robove, da ne boste izgledale, kot vojaki 🙂 Vaš obraz bo optično še manjši, če boste na veke nanesle približno isti ton senčke.

Znane osebnosti s podolgovatimi obrazi: Sarah Jessica Parker, Liv Tyler, Gisele Bundchen, Angelina Jolie

kako nanesti rdečilo za obraz ličenje ženske zabavna.si dolg obraz

Dolg, podogolvat oziroma pravokoten obraz

, , , , ,

Ni komentarjev.

Dodaj odgovor

Modni dodatki, šali, rute, nogavice, dokolenke, legice, kopalke, pareo, torbice, denarnice, tunike, bluze, poletne obleke. Vse in še več samo na zabavna.si. Brezplačna dostava za vsa naročila!